DŮLEŽITÁ INFORMACE: Waterlogic se stává od 15. února 2024 oficiálně Culligan Water Czech s.r.o. Více informací naleznete zde.
  • Požádejte o nabídku
  • Dnes jsme Zemi zachránili od plastikových lahví.

    Aktivní život není možný bez pitné vody

    Zveřejnil ,
    Aktivní život není možný bez pitné vody

    Většina lidí považuje svůj životní styl za aktivní – skoro každý má pocit, že se chvíli nezastaví. Ve skutečnosti je ale pojem “aktivní styl života” hodně široký. Nemusí jej vyznávat jen lidé, kteří věnují každou chvíli svého volného času sportu a jiným namáhavým fyzickým aktivitám. Aktivní život mají i ti z nás, kteří například mají dva pracovní poměry, kteří navštěvují hodně kulturních akcí i ti, kteří věnují hodně času vlastnímu vzdělávání. Co to znamená žít aktivně dobře víme i my všichni, kteří máme malé děti.

    Vědecká literatura vlastně nezná žádnou oficiální definici pojmu “aktivní životní styl”, ale každý z nás podvědomě tuší, že jde o takový způsob života, který vyžaduje pravidelný a intenzivní výdej energie. Na něm se podílí nejen pohybová činnost, ale i činnost intelektuální nebo vysoká psychická zátěž.

    Aktivní život v jakékoli jeho podobě by měl být podepřen o zdravou životosprávu. Vysoký výdej energie musí být adekvátně kompenzován příjmem látek nezbytných pro lidské tělo.

    Klíčovou látkou je pitná voda. Ta je palivem pro celý lidský organismus a má vliv na naše každodenní výkony, ať už fyzického, nebo psychického rázu. Pokud nedokážete doběhnout vaši oblíbenou trať v dobrém čase, pokud vás příliš vyčerpává hlídání vašich dětí, dokonce i pokud v práci v době po obědě trpíte nesnesitelnou únavou, vždy vám v takové situaci může pomoci jediné – vypít větší množství vody. Z aquamatu na pitnou vodu, ze sodobaru, nebo jen z kohoutku.

    Jestliže vaše produktivita poslední dobou trpí, máme pro vás jedinou radu – nesnažte se to dohnat sladkostmi nebo potravinovými doplňky. Jednoduše zkuste zvýšit průměrné množství vypité vody. Začněte vice navštěvovat automat na pitnou vodu a vypijte denně o půl litru nebo o celý litr vody více. Efekt se dostaví brzy!