DŮLEŽITÁ INFORMACE: Waterlogic se stává od 15. února 2024 oficiálně Culligan Water Czech s.r.o. Více informací naleznete zde.
  • Požádejte o nabídku
  • Dnes jsme Zemi zachránili od plastikových lahví.

    Co je výdejník vody?

    Zveřejnil ,
    Co je výdejník vody?

    Výdejník vody poskytuje každému pracovišti neomezený přísun filtrované, bezpečné pitné vody tím, že je připojen do vašeho stávajícího vodovodního řádu. Uživatelé mohou pod kohoutek umístit šálek, láhev nebo džbán a poté stisknout páku nebo tlačítko a naplnit sklenici. Výdejníky obsahují chladicí mechanismus, který před dodáním ochlazuje váš přívod pitné vody na chladnou nebo ledovou teplotu. Funkce sahají od chlazení až po ohřev, filtraci, dokonce i sycení oxidem uhličitým v přívodu vody. V závislosti na modelu vhodném pro vaše pracoviště se teplota vody může měnit na:

    • Studená (výchozí nastavení 5°C);
    • Okolní (pokojová teplota);
    • Horká (výchozí nastavení 85°C; další možnosti 75°C až 93°C);
    • Extra horká (výchozí nastavení 95°C; další možnosti 80°C až 95°C)

    S celou řadou modelů na výběr si jistě najdete výdejník vody, který do vašeho pracovního prostoru přidá nádech luxusu. Každý model je certifikován podle nejvyšších norem, což vám pomůže prokázat svůj závazek vůči životnímu prostředí snížením uhlíkové stopy spotřebou vody v pracovním prostoru až o 72%. Díky celé řadě velikostí výdejních stojanů můžete z kohoutku snadno doplnit hrnek, džbán nebo sportovní láhev s intuitivními lopatkovými operátory, jako je na WL800 Max II, který zajistí, že už nikdy nebudete bojovat s naplněním karafy před důležitým zasedáním.

    Jak výdejník čistí vodu?

    Každý výdejník funguje přes přívod vody pomocí tříkrokového filtračního procesu, který zahrnuje uhlíkovou filtraci, UV čištění a ochranu povrchu BioCote®.

    Filtrace uhlíku

    První krok zahrnuje vysoce výkonnou uhlíkovou filtraci, která pomáhá zlepšit kvalitu vaší pitné vody pomocí vysoce porézních kousků uhlíku, které odstraňují nečistoty ovlivňující chuť, barvu a vůni vaší vody z vodovodu. Tyto nečistoty mohou zahrnovat chlor, petrochemikálie a další toxiny, ale uhlíkový filtr je všechny zachytí.

    UV čištění

    Druhý krok využívá mikrobiologické čištění ultrafialovým světlem k odstranění až 99,9999% bakterií z vaší pitné vody. Technologie Firewall™ je bez chemikálií a používá UV lampu umístěnou v místě výdeje k vymýcení mikroorganismů, jako je E. Coli a salmonella. Firewall™ je jediný systém UV čištění pitné vody, který splnil přísné požadavky Světové zdravotnické organizace pro technologie úpravy vody.

    Ochrana BioCote®

    BioCote® je antimikrobiální povlak na bázi stříbra, který se nachází na vnějším povrchu a omezuje růst bakterií. Poskytuje další vrstvu dezinfekce kolem často dotýkaných oblastí, jako jsou tlačítka nebo páky, kde mohou kolonizovat mikroby. BioCote® doplňuje další dvě technologie čištění zaručující nejvyšší úroveň hygieny vody.

    Je snadné používat výdejník vody?

    Výdejníky vody jsou navrženy tak, aby vyhovovaly do kanceláří, zdravotnických zařízeních i na univerzitách. Snadno použitelné mechanismy výdejníků potřebují víc než jen uživatele, aby stiskli tlačítko nebo stiskli páčku k naplnění sklenice studenou, okolní, horkou, neperlivou nebo perlivou vodou.

    Bezbarelový výdejník vody může pomoci zbavit se přeplněného prostoru a odstranit potenciální nebezpečí, jako jsou lahve, které by mohly spadnout na děti; nebo o ně zakopnout. Mezi další možnosti patří stolní výdejníky, které jsou daleko mimo dosah dětských rukou, a v případě potřeby jsou k dispozici další bezpečnostní opatření. Chcete-li změnit polohu jednotky, požádejte o to kvalifikovaného technika Waterlogic, který vám pomůže.

    Výhody výdejníků vody pro všechny

    Když budete investovat do bezpečné pitné vody pro vaši kancelář, vyhnete se tak rizikům spojeným s pitím z kohoutku. Podle studie Pracovní skupiny pro životní prostředí je ve vodě z kohoutku až 22 karcinogenů, včetně těžkých kovů a vedlejších produktů dezinfekčních prostředků, jako je chlor. Ještě nedávno v lednu 2019 státní monitory odhalily, že přibližně 100 z 240 vzorků vodního systému z Newarku mělo hladiny olova překračující doporučený bezpečnostní limit; zatímco úředníci také našli vysoké hladiny halogen-octových kyselin: vedlejší produkt procesu dezinfekce vody, který může způsobit podráždění kůže a potenciální riziko rakoviny.

    už si nalijete perlivou vodu do mísy s čerstvým ovocem nebo si uvaříte šálek kávy, můžete se vždy spolehnout na to, že budete mít vždy skvělou chuť. Nabídkou pitné vody můžete svým zaměstnancům pomoci vybrat si alternativu k ovocným džusům, energetickým a perlivým nápojům.

    výdejníku vody
    Je čas investovat do výdejníku vody?