DŮLEŽITÁ INFORMACE: Waterlogic se stává od 15. února 2024 oficiálně Culligan Water Czech s.r.o. Více informací naleznete zde.
  • Požádejte o nabídku
  • Dnes jsme Zemi zachránili od plastikových lahví.

    Culligan International a Waterlogic Group se sloučily.

    Zveřejnil ,

    Sloučená společnost dodává nezávadnou udržitelnou pitnou vodu více než stu milionům spotřebitelů a ušetří ročně více než čtyřicet miliard plastových lahví.

    Společnosti ROSEMONT, IL, USA a MAIDENHEAD, UK – Culligan International („Culligan“), inovativní značka v oblasti udržitelných, řešení a služeb v dodávce vod zaměřených na spotřebitele, a Waterlogic Group Holdings („Waterlogic“), globální projektant, výrobce, distributor a poskytovatel služeb v oblasti zásobníků na vyčištěnou pitnou vodu, dnes oznámily, že dokončily transakci, kterou se sloučily a staly se leaderem při řešení a službách v odvětví nezávadné a udržitelné pitné vody. Sloučená společnost má sídlo v Rosemontu ve státě Illinois a podniká pod jménem Culligan.

    S více než 11 000 zaměstnanci ve třiceti zemích generuje Culligan celkové roční výnosy okolo 2,4 miliardy USD a má skvělou pozici pro expanzi na rychle rostoucím globálním trhu spotřebitelské vody o hodnotě 35 miliard USD. Sloučením se rozrostla nabídka produktů a zvýšil se jejich globální dosah včetně dealerské sítě expandující ve více než sedmdesáti zemích světa. Transakce přinesla nejen další rozmach a specializaci při zavádění inovací do vývoje nových řešení pro filtraci, čistění a úpravu vod pro domácnosti a firmy, jejich rozšíření na stávající i nové trhy, ale posílila i distribuční řetězce v Severní, Střední a Jižní Americe, Evropě, Africe, na Středním Východně a v asijsko-pacifickém regionu.

    „Pod jménem Culligan sloučily naše dvě organizace výkonný tým s organicky propojenými hodnotami sledující jednoznačný cíl, jimž je zlepšovaní kvality života lidí i životního prostředí,“ prohlásil Scott Clawson, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Culligan International. „Culligan je přední globální společnost v oblasti řešení dodávek vody a poskytování služeb, který si klade za cíl jednak dodávat čistou, zdravou a měkkou vodu pro stále lepší zdraví a spokojenost spotřebitelů, jednak snižovat objemy plastů na jedno použití. Obsluhujeme globálně na sto milionů lidí a naše řešení ušetří ročně více než čtyřicet miliard plastových nápojových obalů.”

    „V našich rozhodnutích a činnostech je zakořeněné naše vzájemné hluboké přesvědčení, že dokážeme odpovědně působit na celé naší planetě,“ řekl Jeremy Ben-David, zakladatel a předchozí generální ředitel holdingu Waterlogic, který nyní působí jako generální ředitel pro Evropu, Střední Východ a Afriku a člen výkonného vedení společnosti Culligan Global. „Bereme si k srdci cíle udržitelného rozvoje, které přijala Organizace spojených národů, a již nyní jsme připraveni přinášet ještě pozitivnější výsledky ve všem, co děláme.“

    Většinový podíl ve sloučené společnosti vlastní fondy přidružené k BDT Capital Partners, LLC („BDT“) a spoluinvestoři firmy. Fondy spravované BDT, přidruženou společností obchodní banky BDT & Company, LLC, která při plnění svých strategických a finančních cílů spolupracuje s rodinnými firmami a firmami vedenými zakladateli, koupily v roce 2021 společnost Culligan spolu se skupinou strategických vlastníků rodinných firem a investorů v rámci globální sítě firmy. Společnost Waterlogic zakoupily v lednu 2015 fondy spravované soukromou evropskou kapitálovou společností Castik Capital, která má nyní významné menšinové vlastnictví ve společnosti Culligan spolu s bývalými členy vedení společnosti Waterlogic a dalších akcionářů.

    Podmínky transakce nebyly zveřejněné.

    O společnosti Culligan International

    Společnost Culligan International založená v roce 1936 se sídlem v Rosemontu ve státě Illinois zásadně přispívá ke kvalitě života lidí dodáváním čisté, nezávadné, chutné vody více než stu milionů spotřebitelů po celé planetě. S více než jedenácti tisíci zaměstnanci ve třiceti zemích generujeme celkové roční výnosy ve výši okolo 2,4 miliard USD a máme dobrou pozici pro expanzi na globálním trhu spotřebitelské vody o objemu 35 miliard USD. Culligan představuje jedno z celosvětově nejuznávanějších a nejdůvěryhodnějších jmen v odvětví vod díky své reputaci budované během 85 roků důvěry, inovací, služeb a kvality. Hlavní značka Culligan pokrývá skupinu ikonických značek a inovativních UV-C technologií zahrnující Quench, Blupura, Zip Water, Purezza Premium Water a Firewall®. Naším sloučením se společností Waterlogic se rozrostla nabídka našich produktů a zvýšil se jejich globální dosah včetně rozšiřující se dealerské sítě ve více než sedmdesáti zemích. Sloučením přispějeme k zavádění četných řešení pro domácnosti a firmy na nové trhy i do distribučních kanálů v Americe, Evropě, na Středním východě, v Africe a Asii a Tichomoří. Cíleným podnikáním usilujeme o snížení dopadu na životní prostředí v celém dodavatelském řetězci svými řešeními pro filtraci, čištění a úpravu vody i tím, že ušetříme ročně více než 40 miliard plastových lahví.

    Pro více informací navštivte: www.corporate.culligan.com

    Kontakty pro media:

    Andrew Spinelli / Alice Gibb

    Brunswick Group

    Tel.: +1 312 468 7431 / +44 (0) 7823 527 134

    E-mail: CulliganWaterlogic@brunswickgroup.com

    Kontakt pro vztahy s investory:

    Andy Kellogg

    Tel.: +1-847-430-1360

    E-mail: andy.kellogg@culligan.com