Zima přichází. Zvykejme si: když vycházíme ráno ven do práce, vítá nás sychravo a teplota pod bodem mrazu.
Pro každé pracoviště je jedním z mnoha doprovodných efektů zimního počasí zvýšená spotřeba čaje a kávy. Hodně zaměstnanců ráno okamžitě po přihlášení do docházkového systému uchopí hrnek a míří do kuchyně uvařit si čaj. Varné konvice jedou na plno. Z lidského hlediska je tento ranní rituál pochopitelný, ale pro zaměstnavatele s sebou nese úskalí v podobě snížené produktivity.
Z výzkumu webu Casumo.com, kterého se zúčastnilo přes 2000 osob, vyplývá mimo jiné i to, že průměrně strávíme 12 minut týdně čekáním na uvaření vody v konvici. Už to je samo o sobě ztráta času, která si zaslouží pozornost – zvláště pokud zvážíme, že tímto způsobem ztratíme 50 minut pracovního času za měsíc.
Ztráta je ale ve skutečnosti větší. Proces čekání na dovaření vody v konvici totiž většinou předchází proces čekání na ty, kteří se do kuchyňky dostali dříve hnáni stejnou motivací. Počet varných konvic je v kuchyňce totiž vždy omezený.
Fronty zájemců o horký nápoj jsou zkrátka v zimním období koloritem velkých pracovišť a jakkoli je to pro mnohé příjemná příležitost pro socializaci s kolegy, pro zaměstnavatele se jedná o jednu z výrazných příčin nízké efektivity práce.
Řešení přitom není vůbec složité. Profesionální nápojové automaty na vodu jsou vybaveny funkcí instantního výdeje vařící i ledové vody. Váš čaj je připraven za pár vteřin zmáčknutím jediného tlačítka. Při úplně stejné spotřebě vody a nižší spotřebě energií vyprodukuje moderní výdejník na vodu až desetkrát více hrnků čaje, než kolik dokáže připravit kvalitní varná konvice.
Najděte u Waterlogic svůj kvalitní nápojový automat na vodu a zvyšte tímto elegantním krokem produktivitu práce v zimním období!